Natteravnene var der da det skjedde

Dere har vel alle sett reklamen for natteravnene som har gått på TV en god stund. Den hvor de var der da det ikke skjedde. Jeg synes den er dritbra, nesten skummel. Men denne gangen var natteravnene der da det skjedde. Og hvordan det gikk kan dere lese om på VG Nett, Dagbladet og TV2 i dag.

Der står det kort fortalt om en kvinnelig natteravn på 61 år som ble angrepet av to unge menn da hun og tre andre natteravner gikk ute på «inspeksjon». Hun ble sparket så hun falt, og deretter sparket ca. 10 ganger mens hun lå på bakken. Hun fikk både brukket en arm og nesa. Et vitne forteller ifølge Dagbladet at «Det så ut som om hun var blitt grisebanket».

Hva slags oppførsel er dette?! Voksne mennesker som frivillig går ute om kvelden for å passe på og gjøre gatene trygge for ungdommer blir selv brutalt banket opp av ungdommer?! Det er jo nettopp vold de skal fohindre ved å melde fra til politiet om nødvendig. Ja, for nå blir det mange nye natteravner som melder seg, tenker jeg. Hvor trygt er det egentlig å være natteravn, når slike ting kan skje? Skremmer dette deg fra å bli natteravn? Og hvor godt fungerer egentlig systemet?

Oppdatering 15.mars:
VG Nett har snakket med lederen for Natteravn-avdelingen hvor kvinnen hører til, og kvinnen sier at hun skal fortsette med å gå natteravn, så snart hun får lov av legene. 

Oppdatering 16.mars:
VG Nett, Dagbladet og TV2 og skriver idag at en 25-år gammel  mann er fremstilt for varetektsfengsling. Han sitter altså i arrest og skal avhøres snarest. VG Nett skriver også at flere har meldt seg som natteravner i Moss etter hendelsen, noe som tyder på at dette ikke skremmer folk fra å gå natteravn.

TV2 har lagt ut en video hvor natteravnene som gikk sammen med kvinnen som ble overfalt er intervjuet. De forteller at det hele skjedde utrolig fort, uprovosert og var voldsomt. Deretter blir to mosse-mennesker spurt om hva de synes om hendelsen, og politiet gjentar saken, hvorpå natteravn-kollegene avrunder med å si at de ikke er redde.

Oppdatering 18. mars:
VG Nett forteller at en 22 år gammel mann har meldt seg som gjerningsmann. Han er i familie med den andre siktede i saken, og har tidligere vært dømt for vold.

Oppdatering 20. mars:
VG Nett skriver at den siktede er varetektsfengslet i 1 uke. Broren til den siktede, som først ble varetektsfengslet, er sluppet fri.

Oppdatering 21. mars:
VG Nett skriver at det i kveld blir arrangert fakkeltog i Moss til støtte for natteravnen som ble overfalt, og for å vise at de tar avstand fra blind vold.

(Bildekilde I og II )

18 Responses to Natteravnene var der da det skjedde

  1. Jan Mayen sier:

    Er det ikke grusomt? Grep de andre to natteravnene ikke inn? Å nei, de skal jo bare observere og ringe politiet hvis noe skjer.

    • Print Screen Queen sier:

      Akkurat det tenkte jeg også. Hvor bra fungerer natteravnsystemet hvis en natteravn selv kan bli banket opp mens tre andre natteravner står og ser på (for å sette det litt på spissen)?

      • Andreas sier:

        Natteravnene har ikke lov til å gripe inn i voldssituasjoner. Målet er at et slagsmål ikke begynner hvis natteravnene er der. Jeg vil gjerne fortsette som en natteravne.

  2. Tom sier:

    forstår ikke helt hva en natravn på 60 år har og gjøre ute så sent blant ville unge mensker. 60 år så er en ikke i samme forstand til og forsvare seg.

  3. Jonfrid sier:

    Eh Tom, poenget er ikke at de skal kunne forsvare seg, de skal de ikke måtte trenge, da det er politiets jobb å bidra med beskyttelse. Poenget er at det skal være voksne mennesker til stede når det trengs for å skape en allmenpreventiv effekt og fri til den delen av samvittigheten til unge som skjønner at man oppfører seg annerledes når det er voksne til stede.

  4. Bjørn Barstad sier:

    hvem telte sparkene ?
    Det går da ikke an å skrive.
    Sto de uten å gjøre noe og telte spark og slag, og ikke ringte politiet.

  5. eNron sier:

    Det er jo ingen av dere idioter som tydeligvis vet hva en natteravn skal gjøre. Krev skolepengene deres tilbake, eller sett dere inn i emnet dere skal skrive om først. Tom, du forstår tydeligvis sært lite. hva skulle aldersgrensen være da?

  6. Morsom tittel, though sier:

    Bjørn;
    «1-2-3-4-5….10. Kom igjen! To til! Så kan vi skrive «et dusin»!»

  7. Jan Mayen sier:

    Det er nok noen helt andre som burde kreve skolepengene refundert. Og det er eNron. Alle her har fått med seg at damen på 60 år ble overfalt mens kollegaene hennes telte sparkene.

    På nyhetene sto en dame, natteravn, fram og fortalte at den 60-årige natteravnen ble slått i ansiktet med et karateslag og siden påført 14 spark mens hun lå på bakken. Derfor kan man vel trygt si at Natteravnene var der da det skjedde – uten å gripe inn.

  8. mag sier:

    Tom. Her blir det nok noe tull for deg. En natteravn skal ikke primært forsvare seg. De skal i utgangspunktet ikke havne i en slik situasjon i det hele tatt. Men her blir altså damen angrepet av to ungdommer – slått og sparket mens hun ligger nede. Hvor feig er det mulig å bli? To som angriper ei dame på 60 år??? Det er dette du burde bekymre deg om Tom, ikke at damen går natteravn i en alder av 60 år!!!

  9. Are sier:

    Dra svina ned i en kjeller sammen med 4 voksne espen lie typer så hadde de nok ikke vært så «modige»
    Er lett å være slåsskjempe,men bare med eldre damer….

  10. Trond sier:

    Hvem av dere idioter var i det heletatt der? Vet dere hva som foregikk? Vet dere hva de andre to natteravnene (og eventuelt andre forbipasserende) gjorde?
    Nei, dere har ingen forutsetning for det.. Og i tillegg så driver dere å rakker ned på natteravnene i seg selv, som prøver å gjøre en innsats ref:Jonfrid?

    Håpløs oppførsel på dere, det er jaggu ikke rart at verden blir en kaldere og mer hensynsløs plass når alle tenker som majoriteten her inne.

  11. stig sier:

    Ukas beste tittel!

    Hele saken kan oppsumeres med ett ord; tragisk!

  12. Herbert sier:

    Jan, Bjørn og Tom: Ikke ta bokstavelig alt som blir sagt. Litt tåpelig – vil dere ikke reagere på det som skjedde, la være.. 1 spark mer eller mindre er ikke dette dreier seg om.

    Jeg tenkte at diskusjonen heller børde være om noen i det hele tatt ønsker å vokse opp i et slikt samfunn. Natteravnene mener ikke.

    Men jeg synes det er graverende at dere reagerer slik. Neste gang kan det være dere selv som ligger og tar imot. Håper ikke det skjer, håper ikke det er det som trenges for å få empati.
    Men det er det som dere sier ved å bagatellisere og skifte fokus bort.

  13. bob sier:

    Herregud jeg blir bare sykt av å se slikt som dette.

    Når kommer dere nordmenn til å skjønne at vi lever ikke på 50 tallet lenger?
    Mennesker blir bare mer og mer voldlig og da hjelper det ikke å ha SIVILE som patruljerer rundt gatene og står å ser på gjeng slosskamper.
    Så klart vil de som utgjør ulovelig handlinger ikke bli sett og da ligger ALT skylden hos de FRIVILLIGE som går og bare står der og ser på.

    Ser jeg noe som dette i nyhetene igjen kommer jeg sikkert til å le meg i hjel.
    Den som ikke har nok vett i hodet til å komme seg raskt vekk fra innvandrer «gjeng bråk» dersom man er sivil(SOM IKKE HAR LOV TIL Å FORSVARE SEGSELV) fortjenner ikke bedre enn å ha det vettet banket inn i hodet.

    Jeg synes helle “nattravn” oppleget er utrolig feig gjort av regjeringen som ikke gidder å legge nok penger av til politiet.

    Dette blir som om en sivil skulle løpe midt i en krigssone og bli drept også blir folk sur på soldaten som dreper personen.

  14. Odd-Magne sier:

    Vi må bare innse at det er noen som ikke skjønner hva en Natteravn er og skal være. Vi får bare være litt overbærende over for disse. Noen skriver også bare for å provosere så vi får bare overse disse også. All honør til alle Natteravner i hele Norge. Stå på og vær der og bry dere om alle sammen. God bedring til deg som ble utsatt for dette angrepet.

  15. Dette innlegget om natteravnene var 16.mars 2009 på WordPress.coms liste over 100 mest populære! Les resten av min kommentar på:

    Mitt norske innlegg på topp 100!

Legg igjen en kommentar